Projektbeskrivning

”Att vilja träffa en författare för att man tycker om det han skriver är som att vilja träffa ankan för att man tycker om ankleverpastej.”

Så skriver Margaret Atwood om författarroll och skrivande.”

Det är natten : författaren och den som skriver

”Att vilja träffa en författare för att man tycker om det han skriver är som att vilja träffa ankan för att man tycker om ankleverpastej.”

Så skriver Margaret Atwood om författarroll och skrivande.

Det är också utgångspunkten för Karolina Ramqvists personligt hållna essä som handlar om en författare som just står i begrepp att lansera sin nya bok. Scenen är författarens skrivhörna i hemmet. En skildring av splittringen mellan yrkesroll och modersroll, att vara kvinnlig författare och värna om det egna rummet.

Läs mer här…

Pressröster

SVD

”Sober, gråtonad, i god papperskvalitet, diskret och tunn, men ingen lättviktare. Sådan är Karolina Ramqvists essä om skrivandet,

Det är natten. Författaren och den som skriver (2016). Redan på pärmen sker en omedelbar överklivning, då själva essätexten, som för att markera att här ställs texten och skrivandet i centrum, börjar redan på bokens pärm. Bokformatet är besläktat med den svenska utgåvan av Marguerite Duras essäbok Att skriva (2014), också det en fingervisning om den poetik Ramqvist utgår från.

Ett Duras-citat utgör skrivandets kärna hos Ramqvist. Med Duras ord: ”Det är det svåraste av allt. Det är det värsta. För en bok är det okända, det är natten, det är slutet.”

Läs mer…

DET ÄR NATTEN : författaren och den som skriver

Beställ boken via:

Bokus
Adlibris

Författare:

Karolina Ramqvist

Utgiven:

2016-09-08

Antal sidor: 85

Förlag:

Norstedts Förlag

ISBN: 9789113074887