Projektbeskrivning

I novellen Farväl, mitt kvinnofängelse får läsaren möta kärlek och beroende innanför murarna på en amerikansk kvinnoanstalt.

Farväl, mitt kvinnofängelse

Vi som satt här var kvinnor som alla var rädda för. Som de helst hade velat hålla instängda i en bur och bara slängt in lite kött till då och då. Och samtidigt var vi som alla andra. Brustna hjärtan, frusna själar, åldrande ansikten och kroppar. Vi var ju inga monster. Vi var mödrar, döttrar, systrar, flickvänner och till och med fruar. Vi hade det gemensamt att vi försökt lösa våra problem genom att misshandla och döda. Allihop hade vi försökt förändra våra yttre världar genom att sätta oss till doms över vem som skulle få leva och inte, men nu skulle vi få lära oss att vända oss inåt i stället.

Pressröster

Sohrab Rahimi lyrikrecension

Karolina Ramqvist är ingen okänd författare. Hon är däremot en kriminalromanskrivare som här har bestämt sig att gå djupare in på självaste kärnan i det mänskliga psyket, nämligen relationer, sex, drog och kärlek. Utan att gå djupt i känslor upplever man ändå som läsare att där finns det mycket att höra om…

Farväl, mitt kvinnofängelse

Beställ boken via:

Bokus /E-bok
Adlibris /E-bok
Egen inläsning av Farväl mitt kvinnofängelse

Författare:

Karolina Ramqvist

Utgiven:

2013-11-27

ISBN: 9789175890074

Förlag:

Novellix